Pełnoziarniste pancakes z mąki własnej roboty

Pełnoziarniste pancakes z mąki własnej roboty to sprawdzony i przepyszny przepis na smaczne śniadanie dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia 😍
Genialne naleśniki, jak i mąkę w lżejszym wydaniu, przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Domowa kawa mrożona
Składniki:
Porcje szt.Naleśniki
- 1 szkl. płatki górskie
- 1 szkl. całe migdały
- 1 szkl. mleko roślinne sojowe/ryżowe/migdałowe
- 2 szt. banany
- 2 szt. jajka
- 1 łyżeczka cynamon mielony
Dodatki
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania domowej roboty mąki. W tym celu zblenduj płatki górskie i migdały.
- Następnie dodaj do urządzenia: mleko roślinne, jajka, banany, miód i cynamon.
- Z powstałej mieszanki usmaż naleśniki. Dodaj do nich dropsy czekoladowe.
- Z usmażonych naleśników zrób małą wieżyczkę.
- Smacznego!
Komentarze