PrzepisPełnoziarniste pancakes z mąki własnej roboty

Pełnoziarniste pancakes z mąki własnej roboty

Pełnoziarniste pancakes z mąki własnej roboty
Pyszności
17.10.2020 17:00, aktualizacja: 15.09.2023 15:07

Pełnoziarniste pancakes z mąki własnej roboty to sprawdzony i przepyszny przepis na smaczne śniadanie dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia 😍

Genialne naleśniki, jak i mąkę w lżejszym wydaniu, przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Naleśniki

  1. 1 szkl. płatki górskie
  2. 1 szkl. całe migdały
  3. 1 szkl. mleko roślinne sojowe/ryżowe/migdałowe
  4. 2 szt. banany
  5. 2 szt. jajka
  6. 1 łyżeczka cynamon mielony

Dodatki

  1. dropsy czekoladowe
  2. miód

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania domowej roboty mąki. W tym celu zblenduj płatki górskie i migdały.

Obraz

2. Następnie dodaj do urządzenia: mleko roślinne, jajka, banany, miód i cynamon.

Obraz

3. Z powstałej mieszanki usmaż naleśniki. Dodaj do nich dropsy czekoladowe.

Obraz

4. Z usmażonych naleśników zrób małą wieżyczkę.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także