PrzepisPrzekąskiPieczarki na cieście francuskim

Pieczarki na cieście francuskim

Pieczarki na cieście francuskim
Pyszności
15.01.2020 17:00, aktualizacja: 27.01.2020 09:02

Tym razem przychodzimy z przekąską na ciepło w wydaniu mini. Głównym składnikiem będą tu pieczarki, które podamy na cieście francuskim z cebulą i musztardą francuską.

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 200 g pieczarki
  3. 1 szt. cebula
  4. 1/3 łyżeczki czosnek suszony
  5. 1/3 łyżeczki suszony tymianek
  6. 2 łyżki musztarda francuska
  7. 1/2 łyżeczki sól
  8. 1/3 łyżeczki pieprz
  9. 1 szt. jajko roztrzepane

Sposób przygotowania:

1. Podzieloną na mniejsze kawałki cebulę, podsmaż na patelni. W międzyczasie dopraw do smaku solą, po czym odstaw na bok.

Obraz

2. Na tej samej patelni podsmaż pieczarki. Po chwili dodaj suszony tymianek, czosnek, pieprz i sól.

Obraz

3. Ponownie dodaj na patelnię podsmażoną cebulę. I połącz wszystkie składniki.

Obraz

4. Z arkusza ciasta francuskiego wytnij małe kółka. Następnie rozprowadź na nich roztrzepane jajko. Podziel kółka na pół i na jednej części rozprowadź musztardę francuską, a na drugiej mieszankę z patelni.

Obraz

5. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). Przy pomocy wykałaczki połącz oba elementy. I mini przekąska jest już gotowa!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także