Pieczarki na cieście francuskim

Porcje
12szt.
Porcje
12szt.
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Podzieloną na mniejsze kawałki cebulę, podsmaż na patelni. W międzyczasie dopraw do smaku solą, po czym odstaw na bok.
  2. Na tej samej patelni podsmaż pieczarki. Po chwili dodaj suszony tymianek, czosnek, pieprz i sól.
  3. Ponownie dodaj na patelnię podsmażoną cebulę. I połącz wszystkie składniki.
  4. Z arkusza ciasta francuskiego wytnij małe kółka. Następnie rozprowadź na nich roztrzepane jajko. Podziel kółka na pół i na jednej części rozprowadź musztardę francuską, a na drugiej mieszankę z patelni.
  5. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). Przy pomocy wykałaczki połącz oba elementy. I mini przekąska jest już gotowa!
Pieczarki na cieście francuskim
Pieczarki na cieście francuskim

Przekąski na ciepło w wydaniu mini mają w sobie to "coś" ❤️ Zresztą zaraz sami się o tym przekonacie 👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/275674

Posted by Pyszności on Tuesday, January 14, 2020