Genialne pieczarki portobello z OVI

Pieczarki portobello przeszły w naszej kuchni prawdziwą metamorfozę. A wszystko to za sprawą pysznego farszu, z którym komponują się idealnie!



Co więcej, to ciekawe danie możesz przygotować w jednym urządzeniu – Ovi Smart marki Philips. Tym samym nie potrzebujesz piekarnika, patelni, czy też garnka.
Zobacz także: Filet z kurczaka pod warzywami
Składniki:
Porcje szt.- 1 szt. czerwona cebula
- 2 ząbki czosnek
- 300 g mielone mięso wołowe
- 200 g passata pomidorowa
- 1 łyżeczka sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
- 4 szt. pieczarki portobello
- 100 g ser mozzarella
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu podgrzej w foremce w Ovi oliwę z oliwek. Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Ponowie użyj urządzenia.
- Jako kolejny składnik dodaj mięso mielone i smaż całość w Ovi przez kilka minut.
- Na sam koniec dodaj passatę pomidorową, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i duś przez 2-3 minuty. Po tym czasie wyjmij foremkę z urządzenia.
- Teraz umieść w koszyczku oczyszczone pieczarki portobello. Następnie nafaszeruj każdy kapelusz przygotowaną wcześniej mieszanką.
- Na wierzchu rozprowadź mozzarellę i zapiekaj całość przez 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze