Wirtualna Polska

Genialne pieczarki portobello z OVI

pieczarki portobello z ovi

Pieczarki portobello przeszły w naszej kuchni prawdziwą metamorfozę. A wszystko to za sprawą pysznego farszu, z którym komponują się idealnie!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Co więcej, to ciekawe danie możesz przygotować w jednym urządzeniu – Ovi Smart marki Philips. Tym samym nie potrzebujesz piekarnika, patelni, czy też garnka.

Zobacz także: Filet z kurczaka pod warzywami

Pieczarki portobello z OVI4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczarki portobello z OVI
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu podgrzej w foremce w Ovi oliwę z oliwek. Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Ponowie użyj urządzenia.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu podgrzej w foremce w Ovi oliwę z oliwek. Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Ponowie użyj urządzenia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Jako kolejny składnik dodaj mięso mielone i smaż całość w Ovi przez kilka minut.
    Jako kolejny składnik dodaj mięso mielone i smaż całość w Ovi przez kilka minut.
  3. Na sam koniec dodaj passatę pomidorową, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i duś przez 2-3 minuty. Po tym czasie wyjmij foremkę z urządzenia.
    Na sam koniec dodaj passatę pomidorową, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i duś przez 2-3 minuty. Po tym czasie wyjmij foremkę z urządzenia.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Teraz umieść w koszyczku oczyszczone pieczarki portobello. Następnie nafaszeruj każdy kapelusz przygotowaną wcześniej mieszanką.
    Teraz umieść w koszyczku oczyszczone pieczarki portobello. Następnie nafaszeruj każdy kapelusz przygotowaną wcześniej mieszanką.
  5. Na wierzchu rozprowadź mozzarellę i zapiekaj całość przez 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Na wierzchu rozprowadź mozzarellę i zapiekaj całość przez 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×