Pieczarki portobello z OVI

Porcje
4szt.
Porcje
4szt.
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu podgrzej w foremce w Ovi oliwę z oliwek. Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Ponowie użyj urządzenia.
  2. Jako kolejny składnik dodaj mięso mielone i smaż całość w Ovi przez kilka minut.
  3. Na sam koniec dodaj passatę pomidorową, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i duś przez 2-3 minuty. Po tym czasie wyjmij foremkę z urządzenia.
  4. Teraz umieść w koszyczku oczyszczone pieczarki portobello. Następnie nafaszeruj każdy kapelusz przygotowaną wcześniej mieszanką.
  5. Na wierzchu rozprowadź mozzarellę i zapiekaj całość przez 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!