PrzepisPrzekąskiPieczarki z farszem serowo-szpinakowym

Pieczarki z farszem serowo-szpinakowym

Pieczarki z farszem serowo-szpinakowym
Pyszności
30.08.2017 08:43

Szukasz pomysłu na ciekawą i smaczną przekąskę, która przypadnie do gustu Twoim znajomym? Jeśli tak, trafiłeś w odpowiednie miejsce.

Już za chwilę poznasz genialny przepis na pieczarki z farszem serowo-szpinakowym. Po prostu palce lizać!

Składniki:

  1. 4 szt. pieczarki
  2. 2 łyżki oliwa z oliwek
  3. 125 g szpinak posiekany
  4. 75 g mozzarella
  5. 100 g serek śmietankowy
  6. 2 łyżki bułka tarta
  7. 1 szt. jajko
  8. 2 ząbki czosnek
Sposób przygotowania:

1. Obierz i oczyść pieczarki. Następnie każdy kapelusz posmaruj dokładnie z dwóch stron oliwą.

Obraz

2. W misce przygotuj serowo-szpinakowy farsz. W tym celu połącz ze sobą szpinak, czosnek, mozzarellę, parmezan, jajko, serek śmietankowy oraz bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Włóż pieczarki do naczynia żaroodpornego i wypełnij ich kapelusze przygotowanym wcześniej farszem. Piecz grzyby w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku przez 12 minut.

Obraz

4. I to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także