Pieczarki z farszem serowo-szpinakowym

Szukasz pomysłu na ciekawą i smaczną przekąskę, która przypadnie do gustu Twoim znajomym? Jeśli tak, trafiłeś w odpowiednie miejsce.

Już za chwilę poznasz genialny przepis na pieczarki z farszem serowo-szpinakowym. Po prostu palce lizać!

Pieczarki z farszem serowo-szpinakowym4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczarki z farszem serowo-szpinakowym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Obierz i oczyść pieczarki. Następnie każdy kapelusz posmaruj dokładnie z dwóch stron oliwą.
    Obierz i oczyść pieczarki. Następnie każdy kapelusz posmaruj dokładnie z dwóch stron oliwą.
  2. W misce przygotuj serowo-szpinakowy farsz. W tym celu połącz ze sobą szpinak, czosnek, mozzarellę, parmezan, jajko, serek śmietankowy oraz bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszaj.
    W misce przygotuj serowo-szpinakowy farsz. W tym celu połącz ze sobą szpinak, czosnek, mozzarellę, parmezan, jajko, serek śmietankowy oraz bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  3. Włóż pieczarki do naczynia żaroodpornego i wypełnij ich kapelusze przygotowanym wcześniej farszem. Piecz grzyby w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku przez 12 minut.
    Włóż pieczarki do naczynia żaroodpornego i wypełnij ich kapelusze przygotowanym wcześniej farszem. Piecz grzyby w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku przez 12 minut.
  4. I to wszystko!
    I to wszystko!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×