Pieczarki faszerowane pysznym nadzieniem śmietanowym ze szpinakiem

W tym artykule zobaczysz, jak przyrządzić pieczone pieczarki faszerowane nadzieniem śmietanowym ze szpinakiem.

Pieczarki faszerowane pysznym nadzieniem śmietanowym ze szpinakiem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczarki faszerowane pysznym nadzieniem śmietanowym ze szpinakiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Umyj pieczarki, a następnie oddziel kapelusze od nóżek. Wszystkie nóżki pieczarek drobno posiekaj.
    Umyj pieczarki, a następnie oddziel kapelusze od nóżek. Wszystkie nóżki pieczarek drobno posiekaj.
  2. Rozgrzej patelnię i wrzuć na nią masło. Kiedy się rozpuści, dodaj czosnek i posiekane nóżki. Podsmażaj przez 2 minuty, a następnie dodaj liście szpinaku. Kiedy szpinak zwiędnie, dodaj serek śmietankowy, sól, pieprz i dobrze wszystko wymieszaj. Kiedy serek się roztopi, zdejmij patelnię z ognia.
    Rozgrzej patelnię i wrzuć na nią masło. Kiedy się rozpuści, dodaj czosnek i posiekane nóżki. Podsmażaj przez 2 minuty, a następnie dodaj liście szpinaku. Kiedy szpinak zwiędnie, dodaj serek śmietankowy, sól, pieprz i dobrze wszystko wymieszaj. Kiedy serek się roztopi, zdejmij patelnię z ognia.
  3. Rozłóż kapelusze na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy z nich napełnij przygotowanym farszem, a następnie posyp z wierzchu bułką tartą. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 14 minut.
    Rozłóż kapelusze na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy z nich napełnij przygotowanym farszem, a następnie posyp z wierzchu bułką tartą. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 14 minut.
  4. Po 14 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika i przełóż pieczarki na talerz.
    Po 14 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika i przełóż pieczarki na talerz.
  5. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×