Wirtualna Polska

Pieczeń korzenna

Pieczeń korzenna

To kolejny pomysł na pyszny obiad, który musicie wypróbować 🙂 Ta receptura stała się jedną z naszych ulubionych, dlatego mamy nadzieję, że podobnie będzie z Wami. Koniecznie dajcie nam znać, co o niej myślicie 🙂

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Pieczeń korzenna4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczeń korzenna
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż: cebulę, marchewki, korzeń i natkę pietruszki.
    Na patelni podsmaż: cebulę, marchewki, korzeń i natkę pietruszki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Po chwili dodaj bulion.
    Po chwili dodaj bulion.
  3. W misce połącz ze sobą: mięso mielone, namoczoną w mleku bułkę, jajko, czosnek, sól i pieprz.
    W misce połącz ze sobą: mięso mielone, namoczoną w mleku bułkę, jajko, czosnek, sól i pieprz.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Do mięsnej mieszanki dodaj wcześniej przygotowany warzywny miks.
    Do mięsnej mieszanki dodaj wcześniej przygotowany warzywny miks.
  5. Powstały farsz przełóż do formy. Na wierzchu ułóż plastry boczku. Całość piecz przez 40 minut w rozgrzanym piekarniku (160°Celsjusza).
    Powstały farsz przełóż do formy. Na wierzchu ułóż plastry boczku. Całość piecz przez 40 minut w rozgrzanym piekarniku (160°Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Gotową pieczeń możesz podać z ziemniakami i sosem pieczarkowym.
    Gotową pieczeń możesz podać z ziemniakami i sosem pieczarkowym.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×