Pieczeń rzymska z zoodlowaną marchewką

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Mięso
Glazura
Sposób przygotowania
  1. W dużej misce połącz: mięso mielone z indyka, bułkę tartą, cebulę i jajka.
  2. Następnie dodaj: natkę pietruszki, zioła prowansalskie, czosnek, słodką paprykę, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
  3. Na samym końcu dodaj mleko. Ponownie wymieszaj.
  4. W formie do pieczenia zrób pierwszą warstwę mięsnej mieszanki. W powstałym wgłębieniu umieść zoodlowaną marchewkę. Dopraw do smaku, po czym umieść kolejną warstwę mięsnej mieszanki. Powtórz cały proces i wstaw gotową pieczeń do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj glazurę. W tym celu zmiksuj ze sobą: ketchup, brązowy cukier, suszony czosnek i cebulę oraz sól. Rozprowadź powstałą mieszankę na pieczeni i ponownie umieść ją w piekarniku. Tym razem na 20 minut.
  6. I to wszystko! Smacznego ❤️