Pieczeń wieprzowa z jabłkami, ziemniakami i marchewką w aromatycznej marynacie

W tym artykule chciałabym pokazać ci, jak przyrządzić pieczeń wieprzową z jabłkami, ziemniakami i marchewką w aromatycznej marynacie.

To danie jest naprawdę bardzo smaczne i starczy go dla całej twojej rodziny.

Koniecznie wypróbuj, a na pewno nie pożałujesz!

Przepis poniżej.

Pieczeń wieprzowa z jabłkami, ziemniakami i marchewką w aromatycznej marynacie
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczeń wieprzowa z jabłkami, ziemniakami i marchewką w aromatycznej marynacie
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozłóż ziemniaki i plastry marchewek na blaszce do pieczenia.
  2. Ponacinaj polędwicę wieprzową, a w każde nacięcie włóż po jednym plastrze jabłka. Ułóż polędwicę na blaszce na ziemniakach i marchewce.
    Ponacinaj polędwicę wieprzową, a w każde nacięcie włóż po jednym plastrze jabłka. Ułóż polędwicę na blaszce na ziemniakach i marchewce.
  3. Do miseczki włóż sos sojowy, ocet balsamiczny, miód, musztardę, cynamon, czosnek i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszaj.
    Do miseczki włóż sos sojowy, ocet balsamiczny, miód, musztardę, cynamon, czosnek i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszaj.
  4. Powstałą marynatą polej polędwicę i warzywa. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 90 minut.
    Powstałą marynatą polej polędwicę i warzywa. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 90 minut.
  5. Po 90 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika i pokrój pieczeń na kawałki. Podawaj z warzywami.
    Po 90 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika i pokrój pieczeń na kawałki. Podawaj z warzywami.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×