Kategorie Bez kategorii

Pieczeń wieprzowa z jabłkami, ziemniakami i marchewką w aromatycznej marynacie

W tym artykule chciałabym pokazać ci, jak przyrządzić pieczeń wieprzową z jabłkami, ziemniakami i marchewką w aromatycznej marynacie.

To danie jest naprawdę bardzo smaczne i starczy go dla całej twojej rodziny.

Koniecznie wypróbuj, a na pewno nie pożałujesz!

Przepis poniżej.

Pieczeń wieprzowa z jabłkami, ziemniakami i marchewką w aromatycznej marynacie
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczeń wieprzowa z jabłkami, ziemniakami i marchewką w aromatycznej marynacie
    Wydruk przepisu

    Składniki:

    Porcje

    Sposób przygotowania:

    1. Rozłóż ziemniaki i plastry marchewek na blaszce do pieczenia.
    2. Ponacinaj polędwicę wieprzową, a w każde nacięcie włóż po jednym plastrze jabłka. Ułóż polędwicę na blaszce na ziemniakach i marchewce.
      Ponacinaj polędwicę wieprzową, a w każde nacięcie włóż po jednym plastrze jabłka. Ułóż polędwicę na blaszce na ziemniakach i marchewce.
    3. Do miseczki włóż sos sojowy, ocet balsamiczny, miód, musztardę, cynamon, czosnek i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszaj.
      Do miseczki włóż sos sojowy, ocet balsamiczny, miód, musztardę, cynamon, czosnek i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszaj.
    4. Powstałą marynatą polej polędwicę i warzywa. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 90 minut.
      Powstałą marynatą polej polędwicę i warzywa. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 90 minut.
    5. Po 90 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika i pokrój pieczeń na kawałki. Podawaj z warzywami.
      Po 90 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika i pokrój pieczeń na kawałki. Podawaj z warzywami.
    6. Smacznego!

    Pyszna pieczeń wieprzowa z jabłkami, ziemniakami i marchewką w aromatycznej marynacie 😋 Proste i smaczne danie, którym nakarmisz całą swoją rodzinkę 😛 Pyszności!

    Posted by Pyszności on Thursday, October 20, 2016
    136953