Wirtualna Polska

Pieczeń wołowa z ajvarem

pieczeń wołowa z ajwarem

Pieczeń wołowa z ajwarem to nasza najnowsza propozycja na smaczne i ciekawie wyglądające danie. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Gołąbki gotowane na parze

Pieczeń wołowa z ajvarem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczeń wołowa z ajvarem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Mięso mielone połącz ze słodką papryką, suszonym czosnkiem, oregano, cebulą granulowaną, pieprzem i solą. Dokładnie wymieszaj.
    Mięso mielone połącz ze słodką papryką, suszonym czosnkiem, oregano, cebulą granulowaną, pieprzem i solą. Dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Podziel bakłażana lub cukinię w cienkie plastry. Następnie podsmaż każdy element na patelni.
    Podziel bakłażana lub cukinię w cienkie plastry. Następnie podsmaż każdy element na patelni.
  3. W formie do pieczenia ułóż folię aluminiową, po czym stwórz warstwę z mięsnej mieszanki.
    W formie do pieczenia ułóż folię aluminiową, po czym stwórz warstwę z mięsnej mieszanki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Na wierzchu rozprowadź pastę ajwar i ułóż plastry bakłażana oraz kawałki mozzarelli.
    Na wierzchu rozprowadź pastę ajwar i ułóż plastry bakłażana oraz kawałki mozzarelli.
  5. Zwiń w rulon i wstaw do piekarnika na 40-50 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Zwiń w rulon i wstaw do piekarnika na 40-50 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×