Pieczeń z indyka z korniszonami

Pieczeni z indykiem w takiej odsłonie nie można powiedzieć nie. Po prostu nie ma takiej opcji ?

Pieczeń z indyka z korniszonami6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczeń z indyka z korniszonami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Pieczeń
Sos

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą mielonego indyka, cukinię, cebulę, bułkę tartą i jajko.
    W misce połącz ze sobą mielonego indyka, cukinię, cebulę, bułkę tartą i jajko.
  2. Następnie dodaj czosnek, oregano, bazylię, musztardę, sól oraz pieprz.
    Następnie dodaj czosnek, oregano, bazylię, musztardę, sól oraz pieprz.
  3. Część powstałej mieszanki przenieś do formy do pieczenia. Następnie ułóż korniszony. Powtórz cały proces jeszcze raz.
    Część powstałej mieszanki przenieś do formy do pieczenia. Następnie ułóż korniszony. Powtórz cały proces jeszcze raz.
  4. Czas przygotować sos. W tym celu połącz ze sobą passatę pomidorową, ocet i miód.
    Czas przygotować sos. W tym celu połącz ze sobą passatę pomidorową, ocet i miód.
  5. Rozprowadź sos na wierzchu pieczeni. Następnie przykryj folią i wstaw do piekarnika na 60-70 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Rozprowadź sos na wierzchu pieczeni. Następnie przykryj folią i wstaw do piekarnika na 60-70 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×