in

Pieczeń z indyka z korniszonami

Naturalne środki czystości, które możesz znaleźć w kuchni
Naturalne środki czystości, które możesz znaleźć w kuchni

Jeśli środki czystości do kuchni, to tylko te naturaln...

Pieczeni z indykiem w takiej odsłonie nie można powiedzieć nie. Po prostu nie ma takiej opcji 😉

Pieczeń z indyka z korniszonami
Pieczeń z indyka z korniszonami
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Pieczeń
Sos

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą mielonego indyka, cukinię, cebulę, bułkę tartą i jajko.
    W misce połącz ze sobą mielonego indyka, cukinię, cebulę, bułkę tartą i jajko.
  2. Następnie dodaj czosnek, oregano, bazylię, musztardę, sól oraz pieprz.
    Następnie dodaj czosnek, oregano, bazylię, musztardę, sól oraz pieprz.
  3. Część powstałej mieszanki przenieś do formy do pieczenia. Następnie ułóż korniszony. Powtórz cały proces jeszcze raz.
    Część powstałej mieszanki przenieś do formy do pieczenia. Następnie ułóż korniszony. Powtórz cały proces jeszcze raz.
  4. Czas przygotować sos. W tym celu połącz ze sobą passatę pomidorową, ocet i miód.
    Czas przygotować sos. W tym celu połącz ze sobą passatę pomidorową, ocet i miód.
  5. Rozprowadź sos na wierzchu pieczeni. Następnie przykryj folią i wstaw do piekarnika na 60-70 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Rozprowadź sos na wierzchu pieczeni. Następnie przykryj folią i wstaw do piekarnika na 60-70 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!