PrzepisDania głównePieczeń z indyka z korniszonami

Pieczeń z indyka z korniszonami

Pieczeń z indyka z korniszonami
Pyszności
31.10.2018 13:00, aktualizacja: 10.10.2023 20:31

Pieczeni z indykiem w takiej odsłonie nie można powiedzieć nie. Po prostu nie ma takiej opcji ?

Składniki:

Pieczeń

  1. 400 g mielony indyk
  2. 1 szt. cukinia
  3. 1/2 łyżeczki sól
  4. 1/2 łyżeczki pieprz
  5. 1 szt. cebula
  6. 1-2 szt. ząbek czosnku
  7. 1 szt. jajko
  8. 1/2 szkl. bułka tarta
  9. 1 łyżka musztarda delikatesowa
  10. 1 łyżka miód
  11. 1 łyżeczka oregano
  12. 1 łyżeczka bazylia

Sos

  1. 200 g passata pomidorowa
  2. 1 łyżka ocet jabłkowy
  3. 1 łyżka miód

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą mielonego indyka, cukinię, cebulę, bułkę tartą i jajko.

Obraz

2. Następnie dodaj czosnek, oregano, bazylię, musztardę, sól oraz pieprz.

Obraz

3. Część powstałej mieszanki przenieś do formy do pieczenia. Następnie ułóż korniszony. Powtórz cały proces jeszcze raz.

Obraz

4. Czas przygotować sos. W tym celu połącz ze sobą passatę pomidorową, ocet i miód.

Obraz

5. Rozprowadź sos na wierzchu pieczeni. Następnie przykryj folią i wstaw do piekarnika na 60-70 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także