PrzepisDania głównePieczeń z mięsa mielonego z boczkiem, serkiem śmietankowym, serem i jajkiem

Pieczeń z mięsa mielonego z boczkiem, serkiem śmietankowym, serem i jajkiem

Pieczeń z mięsa mielonego z boczkiem, serkiem śmietankowym, serem i jajkiem
Pyszności
08.03.2017 17:24, aktualizacja: 31.05.2017 15:46

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pieczeni z mięsa mielonego z boczkiem, serkiem śmietankowym, serem i jajkiem.

Składniki:

  1. 700 g mięso mielone
  2. 100 g bułka tarta
  3. 100 g cebula posiekana
  4. 4 szt. jajka
  5. 2 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
  6. sól
  7. pieprz
  8. 120 g boczek w plastrach
  9. 200 g serek śmietankowy
  10. 100 g ser żółty w plastrach
Sposób przygotowania:

1. W misce dokładnie wymieszaj ze sobą mięso mielone, bułkę tartą, cebulę, 1 jajko, czosnek, sól i pieprz.

Obraz

2. Uzyskaną masę przełóż do wąskiej blaszki. Na środku wydrąż rowek, który będzie miejscem na nadzienie.

Obraz
3. W powstałym korytku układaj kolejno:

4. plastry boczku

Obraz

5. serek śmietankowy

Obraz

6. plastry sera żółtego

Obraz

7. 3 jajka

Obraz
8. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 60 minut.

9. Po 60 minutach wyjmij gotową pieczeń z piekarnika i pokrój ją na kawałki.

Obraz
10. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także