Kategorie Dania

Pieczeń z mięsa mielonego z boczkiem, serkiem śmietankowym, serem i jajkiem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pieczeni z mięsa mielonego z boczkiem, serkiem śmietankowym, serem i jajkiem.

Pieczeń z mięsa mielonego z boczkiem, serkiem śmietankowym, serem i jajkiem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczeń z mięsa mielonego z boczkiem, serkiem śmietankowym, serem i jajkiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce dokładnie wymieszaj ze sobą mięso mielone, bułkę tartą, cebulę, 1 jajko, czosnek, sól i pieprz.
    W misce dokładnie wymieszaj ze sobą mięso mielone, bułkę tartą, cebulę, 1 jajko, czosnek, sól i pieprz.
  2. Uzyskaną masę przełóż do wąskiej blaszki. Na środku wydrąż rowek, który będzie miejscem na nadzienie.
    Uzyskaną masę przełóż do wąskiej blaszki. Na środku wydrąż rowek, który będzie miejscem na nadzienie.
  3. W powstałym korytku układaj kolejno:
  4. plastry boczku
    plastry boczku
  5. serek śmietankowy
    serek śmietankowy
  6. plastry sera żółtego
    plastry sera żółtego
  7. 3 jajka
    3 jajka
  8. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 60 minut.
  9. Po 60 minutach wyjmij gotową pieczeń z piekarnika i pokrój ją na kawałki.
    Po 60 minutach wyjmij gotową pieczeń z piekarnika i pokrój ją na kawałki.
  10. Smacznego!
Pieczeń z mięsa mielonego z boczkiem, serkiem śmietankowym, serem i jajkiem
178002