Pieczeń z mięsa mielonego z boczkiem, serkiem śmietankowym, serem i jajkiem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pieczeni z mięsa mielonego z boczkiem, serkiem śmietankowym, serem i jajkiem.
Składniki:
Porcje- 700 g mięso mielone
- 100 g bułka tarta
- 100 g cebula posiekana
- 4 szt. jajka
- 2 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
- sól
- pieprz
- 120 g boczek w plastrach
- 200 g serek śmietankowy
- 100 g ser żółty w plastrach
Sposób przygotowania:
- W misce dokładnie wymieszaj ze sobą mięso mielone, bułkę tartą, cebulę, 1 jajko, czosnek, sól i pieprz.
- Uzyskaną masę przełóż do wąskiej blaszki. Na środku wydrąż rowek, który będzie miejscem na nadzienie.
- W powstałym korytku układaj kolejno:
- plastry boczku
- serek śmietankowy
- plastry sera żółtego
- 3 jajka
- Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 60 minut.
- Po 60 minutach wyjmij gotową pieczeń z piekarnika i pokrój ją na kawałki.
- Smacznego!
Komentarze