Pieczona cebula w panierce

Porcje
1
Porcje
1
Składniki
Podstawowe składniki
Sos
Sposób przygotowania
  1. Ponacinaj cebulę i rozłóż jej warstwy, aby otrzymać formę kwiatu.
  2. Teraz przygotuj panierkę. W tym celu połącz: bułkę tartą, słodką paprykę, suszony czosnek i cebulę oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
  3. Obtocz cebulę w roztrzepanych jajkach i przygotowanej panierce.
  4. Przełóż cebulę do Ovi Smart i polej ją delikatnie olejem. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 165 stopni Celsjusza). Dzięki temu urządzeniu przygotujesz kultową przekąskę bez smażenia w głębokim oleju.
  5. W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu połącz: majonez, ketchup, chrzan tarty, słodką paprykę, suszone oregano i czosnek oraz sól.
  6. I to wszystko! Smacznego 😉