Pieczona cukinia i kabaczek pod kruszonką

pieczona cukinia i kabaczek pod kruszonką

Cukinia i kabaczek to genialny duet, dzięki któremu przygotujesz pyszną przekąskę dla całej rodziny. Wystarczy naprawdę niewiele, aby zachwycić swoich bliskich.

Zobacz także: Makaron z pesto szpinakowo-jarmużowym

Pieczona cukinia i kabaczek pod kruszonką.4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczona cukinia i kabaczek pod kruszonką.
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Kruszonka

Sposób przygotowania:

  1. Podziel cukinię i kabaczek na cienkie plastry.
    Podziel cukinię i kabaczek na cienkie plastry.
  2. Teraz przygotuj kruszonkę. W tym celu połącz: mielone migdały, ser parmezan, oregano, czosnek granulowany i pieprz.
    Teraz przygotuj kruszonkę. W tym celu połącz: mielone migdały, ser parmezan, oregano, czosnek granulowany i pieprz.
  3. W formie do pieczenia ułóż na przemian plaster cukinii i plaster kabaczka. Całość skropl oliwą z oliwek i posyp wcześniej przygotowaną kruszonką. Teraz wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    W formie do pieczenia ułóż na przemian plaster cukinii i plaster kabaczka. Całość skropl oliwą z oliwek i posyp wcześniej przygotowaną kruszonką. Teraz wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×