Pieczona cukinia i kabaczek pod kruszonką

Cukinia i kabaczek to genialny duet, dzięki któremu przygotujesz pyszną przekąskę dla całej rodziny. Wystarczy naprawdę niewiele, aby zachwycić swoich bliskich.



Zobacz także: Makaron z pesto szpinakowo-jarmużowym
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 1 szt. cukinia
- 1 szt. kabaczek
- 2 łyżki oliwa z oliwek
Kruszonka
- 1/3 szkl. mielone migdały
- 1/3 szkl. ser parmezan starty
- 1 łyżeczka czosnek
- 1 łyżeczka oregano
- 1/2 łyżeczki pieprz


Sposób przygotowania:
- Podziel cukinię i kabaczek na cienkie plastry.
- Teraz przygotuj kruszonkę. W tym celu połącz: mielone migdały, ser parmezan, oregano, czosnek granulowany i pieprz.
- W formie do pieczenia ułóż na przemian plaster cukinii i plaster kabaczka. Całość skropl oliwą z oliwek i posyp wcześniej przygotowaną kruszonką. Teraz wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze