Długo pieczona karkówka z ziemniakami

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Przy pomocy tłuczka rozbij mięso. Następnie dopraw solą i pieprzem.
  2. Ułóż na blacie sznurki (w pionie). Następnie umieść doprawione mięso i rozsmaruj na nim musztardę. Dodaj kawałki cebuli i plastry ogórków. Powtórz kilka warstw.
  3. Na ostatnim kawałku karkówki rozprowadź musztardę i na wierzchu ułóż gałązki tymianku. Zwiąż kawałki mięsa.
  4. Przełóż mięso do formy do pieczenia. Dodaj młode ziemniaki oraz bulion. Dopraw solą i pieprzem. Piecz pod przykryciem ok. 2,5 godziny (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
Długo pieczona karkówka z ziemniakami
Przekładana i pieczona karkówka

Karkówce nigdy nie odmawiamy, a zwłaszcza tej z piekarnika w kilku warstwach 😍😋PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/263038

Opublikowany przez Pyszności Piątek, 26 lipca 2019