Pieczone bułeczki nadziewane boczkiem i żółtym serem

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią boczek. Smaż tak długo, aż będzie chrupiący. Następnie przełóż go na ręcznik papierowy i odsącz nadmiar tłuszczu.
  2. Do miski włóż jajka, mleko, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Dokładnie wszystko rozmieszaj.
  3. Od każdej bułki odetnij górną część, a następnie wydrąż środek każdej z nich.
  4. Połóż bułki na blaszce do pieczenia. Do każdej z nich nałóż usmażony boczek, starty żółty ser oraz wlej przygotowaną mieszankę z jajek, mleka i przypraw. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C i piecz przez 35 minut.
  5. Po 35 minutach wyjmij bułeczki z piekarnika i przełóż je na talerz.
  6. Smacznego!