Pieczone chlebki na 3 sposoby – genialna przekąska na ciepło

Pieczone chlebki na 3 sposoby to genialna przekąska na ciepło, która przypadnie do gustu nawet największemu niejadkowi. Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia!
Zobacz także: Spaghetti z piekarnika
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 1,5 szt. chleb tostowy z podziałem na 3 części
I opcja
- 1-2 tabliczki gorzka czekolada
- 1,5 szkl. krem orzechowy
- 1/2 szkl. dropsy czekoladowe
III opcja
- 1-2 szt. mozzarella
- 1-2 szt. pomidory
- 1,5 szkl. zielone pesto
Sposób przygotowania:
I opcja
- Aby przygotować pierwszą opcję, przełóż połówkę chleba tostowego do formy aluminiowej. Pomiędzy kanapkami umieść kawałki czekolady. Na wierzchu rozlej krem orzechowy i posyp dropsami czekoladowymi
- Na koniec wstaw chlebek do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
II opcja
- Czas na drugą opcję. Tym razem pomiędzy kanapkami umieść plastry sera i szynki. Wierzch polej mieszanką jajek i mleka.
- Tak przygotowany chlebek piecz przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
III opcja
- I na koniec opcja z mozzarellą, pomidorami i pesto. Postępuj podobnie jak w przypadku 2 wcześniejszych przepisów.
- Piecz w piekarniku przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Smacznego!
Komentarze