PrzepisPieczone chlebki na 3 sposoby - genialna przekąska na ciepło

Pieczone chlebki na 3 sposoby - genialna przekąska na ciepło

Pieczone chlebki na 3 sposoby - genialna przekąska na ciepło
Pyszności
28.06.2021 17:00, aktualizacja: 14.07.2021 16:13

Pieczone chlebki na 3 sposoby to genialna przekąska na ciepło, która przypadnie do gustu nawet największemu niejadkowi. Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia!

Składniki:

III opcja

  1. 1,5 szkl. zielone pesto
  2. 1-2 szt. mozzarella
  3. 1-2 szt. pomidory

I opcja

  1. 1-2 tabliczki gorzka czekolada
  2. 1,5 szkl. krem orzechowy
  3. 1/2 szkl. dropsy czekoladowe

II opcja

  1. kilka plastrów szynka
  2. kilka plastrów żółty ser
  3. 2 szt. jajka
  4. 150 ml mleko

Podstawowe składniki

  1. 1,5 szt. chleb tostowy z podziałem na 3 części

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować pierwszą opcję, przełóż połówkę chleba tostowego do formy aluminiowej. Pomiędzy kanapkami umieść kawałki czekolady. Na wierzchu rozlej krem orzechowy i posyp dropsami czekoladowymi

Obraz

2. Na koniec wstaw chlebek do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

3. Czas na drugą opcję. Tym razem pomiędzy kanapkami umieść plastry sera i szynki. Wierzch polej mieszanką jajek i mleka.

Obraz

4. Tak przygotowany chlebek piecz przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. I na koniec opcja z mozzarellą, pomidorami i pesto. Postępuj podobnie jak w przypadku 2 wcześniejszych przepisów.

Obraz

6. Piecz w piekarniku przez 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także