Pieczone faworki z OVI

faworki

Pieczone faworki z OVI to nasze najnowsze odkrycie. Nie dość, że przygotujesz je w szybszy i łatwiejszy sposób, to jeszcze w zdrowym wydaniu. Czego chcieć więcej?

Nasze faworki upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Pączki pieczone z Ovi

Pieczone faworki z OVI70
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczone faworki z OVI
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. Aby przygotować ciasto na faworki, połącz na stolnicy: mąkę, proszek do pieczenia, sól, śmietanę, żółtka i masło. Następnie zagnieć.
    Aby przygotować ciasto na faworki, połącz na stolnicy: mąkę, proszek do pieczenia, sól, śmietanę, żółtka i masło. Następnie zagnieć.
  2. Ciasto podziel na pół, po czym rozwałkuj - grubość ciasta powinna mieć 2 mm.
    Ciasto podziel na pół, po czym rozwałkuj - grubość ciasta powinna mieć 2 mm.
  3. Teraz podziel je na mniejsze kawałki przy pomocy radełka. W każdym kawałku zrób dodatkowo nacięcie (jak na zdjęciu poniżej).
    Teraz podziel je na mniejsze kawałki przy pomocy radełka. W każdym kawałku zrób dodatkowo nacięcie (jak na zdjęciu poniżej).
  4. Przepleć obie koncówki faworka przez powstały otwór. Następnie piecz w Ovi przez 6 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Przepleć obie koncówki faworka przez powstały otwór. Następnie piecz w Ovi przez 6 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  5. Gotowe faworki posyp cukrem pudrem. Smacznego!
    Gotowe faworki posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×