Składniki
|
Sposób przygotowania
Każdą gruszkę przekrój na pół oraz delikatnie wydrąż środek w każdej z nich.
Poukładaj połówki gruszek na blaszce do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut.
Do każdej połówki włóż po jednej łyżeczce masła oraz po jednej łyżce miodu.
Do miski włóż śmietanę i ubij ją.
Następnie do miski dodaj także serek mascarpone i olejek waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
Obierz pistacje i za pomocą noża pokrój je na małe kawałeczki.
Do każdej połówki gruszki nałóż po jeden łyżce mieszanki serka, śmietany i wanilii.
Następnie, każdą połówkę posyp jedną łyżeczką pokrojonych pistacji.
Na koniec, każdą połówkę polej jedną łyżką miodu.
-
|