Pieczone jabłka owinięte ciastem francuskim

Pieczone jabłka owinięte ciastem francuskim to nasza najnowsza miłość. W środku pysznego deseru znajdziesz fantastyczny farsz. Po prostu palce lizać!



Nasz genialny deser przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Suflet czekoladowy z polewą truskawkową
Składniki:
Porcje- 200 g ser twarogowy mielony
- 3/4 szkl. orzechy włoskie
- 1/2 szkl. suszona żurawina
- 30 g cukier waniliowy
- 4 szt. jabłka
- 275 g ciasto francuskie
- 1 szt. jajko roztrzepane
- 4 łyżki polewa czekoladowa
- 4 szt. wisienki w syropie
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz w misce: ser twarogowy, posiekane orzechy, suszoną żurawinę i cukier waniliowy.
- Teraz obierz jabłka i wydrąż ich środek, aby zrobić miejsce na przygotowany farsz.
- Z ciasta francuskiego wytnij 4 kółka. Pozostałe ciasto podziel na poziome paski.
- Teraz umieść farsz w każdym jabłku.
- Następnie obtocz każdy owoc ciastem francuskim.
- Ułóż w Ovi 4 kółka z ciasta francuskiego. Na każdym elemencie umieść jabłko w cieście francuskim i posmaruj je jajkiem oraz posyp cukrem. Po czym piecz przez 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Gotowy deser polej polewą czekoladową, a na górze umieść wisienkę. To wszystko! Smacznego ❤️
Komentarze