Pieczone jabłka owinięte ciastem francuskim

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz w misce: ser twarogowy, posiekane orzechy, suszoną żurawinę i cukier waniliowy.
  2. Teraz obierz jabłka i wydrąż ich środek, aby zrobić miejsce na przygotowany farsz.
  3. Z ciasta francuskiego wytnij 4 kółka. Pozostałe ciasto podziel na poziome paski.
  4. Teraz umieść farsz w każdym jabłku.
  5. Następnie obtocz każdy owoc ciastem francuskim.
  6. Ułóż w Ovi 4 kółka z ciasta francuskiego. Na każdym elemencie umieść jabłko w cieście francuskim i posmaruj je jajkiem oraz posyp cukrem. Po czym piecz przez 30 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  7. Gotowy deser polej polewą czekoladową, a na górze umieść wisienkę. To wszystko! Smacznego ❤️