in ,

Pieczone jabłka z lodami

Jak zamarynować karkówkę na grilla, aby wyszła idealna
Jak zamarynować karkówkę na grilla, aby wyszła idealna

Sezon grillowy trwa w najlepsze. Da się to poczuć szcze...

Pyszny deser wcale nie musi być kaloryczny, a oto najlepszy dowód. Smacznie, zdrowo i pomysłowo!

Pieczone jabłka z lodami
Pieczone jabłka z lodami
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Lody
Jabłka

Sposób przygotowania:

  1. Rozpocznij całą procedurę od przygotowania domowej roboty lodów. W tym celu połącz ze sobą jogurt grecki, orzechy włoskie, rodzynki oraz ekstrakt waniliowy.
    Rozpocznij całą procedurę od przygotowania domowej roboty lodów. W tym celu połącz ze sobą jogurt grecki, orzechy włoskie, rodzynki oraz ekstrakt waniliowy.
  2. Dokładnie wymieszaj i przełóż do formy. Mieszaj co 30 minut, aż do całkowitego zamarznięcia.
    Dokładnie wymieszaj i przełóż do formy. Mieszaj co 30 minut, aż do całkowitego zamarznięcia.
  3. W międzyczasie przygotuj jabłka. W tym celu obierz jabłka, usuń gniazda z nasionami i ponacinaj owoce.
    W międzyczasie przygotuj jabłka. W tym celu obierz jabłka, usuń gniazda z nasionami i ponacinaj owoce.
  4. W miseczce połącz syrop klonowy, gałkę muszkatołową, cynamon oraz świeży imbir.
    W miseczce połącz syrop klonowy, gałkę muszkatołową, cynamon oraz świeży imbir.
  5. Rozprowadź mieszankę na owocach i wstaw do piekarnika na ok. 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Rozprowadź mieszankę na owocach i wstaw do piekarnika na ok. 30 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  6. Umieść na upieczonych jabłkach lody i to wszystko!
    Umieść na upieczonych jabłkach lody i to wszystko!