PrzepisPrzekąskiPieczone klopsiki z parmezanem i szynką szwarcwaldzką

Pieczone klopsiki z parmezanem i szynką szwarcwaldzką

Pieczone klopsiki z parmezanem i szynką szwarcwaldzką
Pyszności
02.08.2017 17:10, aktualizacja: 02.08.2017 19:01

Spędzacie wieczór w domu i nie wiesz co przygotować na kolację dla swojej rodziny? Jeśli lubisz ziemniaki, szynkę i ser, mamy idealne połączenie, które z pewnością pokochasz od pierwszego kęsa. Szczegółów szukaj poniżej.

Składniki:

  1. 500 g ziemniaki ugotowane
  2. 150 g parmezan
  3. 1 szt. jajko
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 szczypta pieprz
  6. 1 opakowanie szynka szwarcwaldzka
  7. 70 g ser żółty
  8. 1 szkl. bułka tarta
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą ziemniaki, parmezan oraz jajko. Dopraw solą i pieprzem.

Obraz

2. Ziemniaczaną mieszankę roztłucz na gładką masę, a następnie wydziel z niej małe koła.

Obraz

3. Na każdym kole umieść plaster szynki oraz kawałek sera. Dokładnie zawiń i uformuj kule.

Obraz

4. Powstałe kule obtocz w bułce tartej i piecz w rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza piekarniku przez 25 minut.

Obraz

5. I to wszystko. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także