Pieczone krążki paprykowe z pysznym nadzieniem

Poniżej zobaczysz przepis na pieczone krążki paprykowe z pysznym nadzieniem. Idealne jako przekąska lub przystawka!

Pieczone krążki paprykowe z pysznym nadzieniem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczone krążki paprykowe z pysznym nadzieniem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę. Kiedy się zeszkli, dodaj pokrojonego kurczaka i przyprawę fajita. Dokładnie wymieszaj. Kiedy kurczak będzie dosmażony, dodaj sos salsa. Wymieszaj, po czym dodaj starty ser żółty i sok z limonki. Wymieszaj. Kiedy ser się roztopi, zdejmij patelnię z ognia.
    Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią cebulę. Kiedy się zeszkli, dodaj pokrojonego kurczaka i przyprawę fajita. Dokładnie wymieszaj. Kiedy kurczak będzie dosmażony, dodaj sos salsa. Wymieszaj, po czym dodaj starty ser żółty i sok z limonki. Wymieszaj. Kiedy ser się roztopi, zdejmij patelnię z ognia.
  2. Umyj papryki, a następnie pokrój je w plastry. Z każdego plastra usuń środek tak, aby powstał pierścień.
    Umyj papryki, a następnie pokrój je w plastry. Z każdego plastra usuń środek tak, aby powstał pierścień.
  3. Powstałe pierścienie ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do ich środka nałóż przygotowany wcześniej farsz. Włóż do zamrażarki na 1 godzinę.
    Powstałe pierścienie ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Do ich środka nałóż przygotowany wcześniej farsz. Włóż do zamrażarki na 1 godzinę.
  4. Po 1 godzinie, wyjmij krążki z zamrażarki. Każdy z nich namocz w jajku, a następnie posyp pokruszonymi chipsami tortilla. Przełóż krążki z powrotem na blaszkę i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Piecz przez 20 minut.
    Po 1 godzinie, wyjmij krążki z zamrażarki. Każdy z nich namocz w jajku, a następnie posyp pokruszonymi chipsami tortilla. Przełóż krążki z powrotem na blaszkę i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Piecz przez 20 minut.
  5. Po 20 minutach wyjmij krążki z piekarnika i przełóż je na talerz. Podawaj samodzielnie lub z ulubionym sosem. (np. salsa lub guacamole)
    Po 20 minutach wyjmij krążki z piekarnika i przełóż je na talerz. Podawaj samodzielnie lub z ulubionym sosem. (np. salsa lub guacamole)
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×