PrzepisPieczone owoce pod kruszonką

Pieczone owoce pod kruszonką

Pieczone owoce pod kruszonką
Pyszności
28.03.2020 12:00, aktualizacja: 30.03.2020 14:32

Pieczone owoce pod kruszonką to szybki, prosty i sprawdzony przepis na genialną przekąskę. Zresztą już za moment sama się o tym przekonasz! Przechodzimy do przepisu ?

Składniki:

  1. 3/4 szkl. płatki pełnoziarniste
  2. 1/3 szkl. ekspandowana komosa ryżowa
  3. 1/4 szkl. olej kokosowy
  4. 1/4 szkl. syrop klonowy
  5. 1/2 szt. cytryna sok
  6. 3 szt. figi
  7. 3 szt. brzoskwinie
  8. 150 g jeżyny
  9. 100 g borówka amerykańska

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij do przygotowania kruszonki. W tym celu połącz: płatki pełnoziarniste, ekspandowaną komosę ryżową, olej kokosowy, syrop klonowy oraz sok z cytryny.

Obraz

2. Podziel figi i brzoskwinie w ćwiartki.

Obraz

3. Umieść wszystkie owoce w formie do pieczenia.

Obraz

4. Posyp wcześniej przygotowaną kruszonką i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także