Pieczone udka i makaron z batatów

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Podstawowe składniki
Makaron z batatów
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty do udek. W tym celu połącz: jogurt naturalny, natkę pietruszki, musztardę, słodką paprykę, oregano, czosnek, sól, pieprz i sok z cytryny.
  2. Obtocz udka w powstałej marynacie i odstaw do lodówki.
  3. W międzyczasie zoodluj bataty.
  4. Udka w marynacie obtocz w płatkach kukurydzianych. Przełóż je do formy do pieczenia i ułóż na każdym udku kawałek masła. Następnie piecz kurczaka przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Po tym czasie umieść w formie zoodlowane bataty, podsmażony szpinak, suszone pomidory i parmezan.
  6. Na wierzchu ułóż udka z kurczaka i ponownie wstaw do piekarnika. Tym razem na 20 minut.
  7. Smacznego!