Pieczone ziemniaki z pulpetem

Porcje
10
Porcje
10
Składniki
Farsz ziemniaczany
Pulpety
Sposób przygotowania
  1. Ułóż ziemniaki na blaszce do pieczenia i polej je olejem. Następnie wstaw do piekarnika na 50 minut (temp. 170 stopni Celsjusza). Kiedy ostygną, podziel każdego ziemniaka na pół i wydrąż w nich środek.
  2. Ziemniaczany farsz połącz z solą, pietruszką oraz świeżą pietruszką. Po czym umieść w formie do pieczenia.
  3. Czas na pulpety. Aby je przygotować, połącz mięso mielone, cebulę, czosnek, sól i pieprz. W każdym pulpecie umieść kawałek żółtego sera, po czym przełóż do wydrążonych ziemniaków.
  4. Ziemniaki z pulpetami ułóż w formie do pieczenia i posyp całość mozzarellą. Następnie wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!