Wirtualna Polska

Pieczone ziemniaki z sosem beszamel

pieczone ziemniaki z sosem beszamel

Pieczone ziemniaki to pyszna baza, którą można wykorzystać na wiele ciekawych sposobów. Tym razem postanowiliśmy połączyć ją z sosem beszamel. I był to strzał w 10! 😉

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Ziemniaczane talarki uzyskaliśmy w błyskawicznym tempie dzięki robotowi kuchennemu marki Philips.

Zobacz także: Pierś z kurczaka pod batatowym puree

Pieczone ziemniaki z sosem beszamel4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczone ziemniaki z sosem beszamel
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Potnij ziemniaki w talarki w robocie kuchennym.
    Potnij ziemniaki w talarki w robocie kuchennym.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Teraz przygotuj sos beszamel. W tym celu połącz na patelni mąkę i masło.
    Teraz przygotuj sos beszamel. W tym celu połącz na patelni mąkę i masło.
  3. Po chwili dodaj mleko i przyprawy: suszony czosnek i rozmaryn, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Po chwili dodaj mleko i przyprawy: suszony czosnek i rozmaryn, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Umieść sos na spodzie naczynia. Następnie dodaj plastry ziemniaków. Poukładaj je w różne strony, dzięki czemu uzyskasz ciekawy efekt końcowy. Dopraw solą.
    Umieść sos na spodzie naczynia. Następnie dodaj plastry ziemniaków. Poukładaj je w różne strony, dzięki czemu uzyskasz ciekawy efekt końcowy. Dopraw solą.
  5. Przykryj formę folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). Po tym czasie usuń folię i piecz ziemniaki jeszcze przez 10 minut.
    Przykryj formę folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). Po tym czasie usuń folię i piecz ziemniaki jeszcze przez 10 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×