Składniki
|
Sposób przygotowania
Do miski włóż pierś z kurczaka, 1 łyżeczkę papryki w proszku, pieprz cayenne, sól i olej roślinny. Dokładnie wymieszaj, a następnie włóż kurczaka do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 30 minut.
Odkrój obydwie końcówki ananasa i odłóż je na bok. Następnie obierz ananasa.
Na środku ananasa wytnij dziurę tak, aby przechodziła przez całą długość ananasa.
Do uzyskanej dziury nałóż upieczonego kurczaka.
Przewróć ananasa na bok i równomiernie posyp go 2 łyżkami papryki w proszku.
Połóż ananasa w pozycji pionowej i owiń go w plastry boczku. Aby dobrze się trzymały, przytwierdź je za pomocą patyczków do szaszłyków.
Przewróć ananasa na bok i za pomocą pędzelka nasmaruj boczek sosem barbecue.
Do ananasa przyłóż jego wcześniej odcięte końcówki i przytwierdź je za pomocą patyczków do szaszłyków. Włóż ananasa do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i piecz przez 40 minut.
Po 40 minutach wyjmij ananasa z piekarnika. Pozbądź się wszystkich patyczków do szaszłyków oraz końcówek. Pokrój ananasa w plastry.
-
|