Wirtualna Polska

Pieczony camembert w cieście francuskim

pieczony camembert w cieście francuskim

Pieczony camembert w cieście francuskim z pysznymi dodatkami to jest TO! Idealna kombinacja smakowa, która skradnie każde serce od pierwszego kęsa!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Pyszną przekąskę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Mini hot-dogi z tortilli

Pieczony camembert w cieście francuskim4-6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczony camembert w cieście francuskim
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na cieście francuskim stwórz okrąg z szynki prosciutto.
    Na cieście francuskim stwórz okrąg z szynki prosciutto.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Na wierzchu ułóż camembert. Po czym rozprowadź dżem figowy i dodaj mozzarellę.
    Na wierzchu ułóż camembert. Po czym rozprowadź dżem figowy i dodaj mozzarellę.
  3. Dodaj na wierzch drugi ser camembert. Nie zapomnij również o miodzie, mozzarelli i posiekanych orzechach włoskich.
    Dodaj na wierzch drugi ser camembert. Nie zapomnij również o miodzie, mozzarelli i posiekanych orzechach włoskich.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Zwiń plastry szynki do środka, aby przykryć powstałą wieżyczkę na środku.
    Zwiń plastry szynki do środka, aby przykryć powstałą wieżyczkę na środku.
  5. To samo zrób z ciastem francuskim.
    To samo zrób z ciastem francuskim.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Rozprowadź na cieście francuskim roztrzepane jajko. Następnie zrób w centralnej części 4 nacięcia, po czym wstaw do Ovi i piecz przez 25 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Rozprowadź na cieście francuskim roztrzepane jajko. Następnie zrób w centralnej części 4 nacięcia, po czym wstaw do Ovi i piecz przez 25 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×