Pieczony camembert w cieście francuskim

Pieczony camembert w cieście francuskim z pysznymi dodatkami to jest TO! Idealna kombinacja smakowa, która skradnie każde serce od pierwszego kęsa!



Pyszną przekąskę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Mini hot-dogi z tortilli
Składniki:
Porcje- 1 arkusz ciasto francuskie
- 8 plastrów szynka prosciutto
- 2 szt. ser camembert
- 2 łyżki dżem figowy
- 1/4 szkl. ser mozzarella
- 2 łyżki miód
- 2-3 łyżki orzechy włoskie posiekane
- 1 szt. jajko roztrzepane
Sposób przygotowania:
- Na cieście francuskim stwórz okrąg z szynki prosciutto.
- Na wierzchu ułóż camembert. Po czym rozprowadź dżem figowy i dodaj mozzarellę.
- Dodaj na wierzch drugi ser camembert. Nie zapomnij również o miodzie, mozzarelli i posiekanych orzechach włoskich.
- Zwiń plastry szynki do środka, aby przykryć powstałą wieżyczkę na środku.
- To samo zrób z ciastem francuskim.
- Rozprowadź na cieście francuskim roztrzepane jajko. Następnie zrób w centralnej części 4 nacięcia, po czym wstaw do Ovi i piecz przez 25 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze