Pieczony camembert w cieście francuskim

pieczony camembert w cieście francuskim

Pieczony camembert w cieście francuskim z pysznymi dodatkami to jest TO! Idealna kombinacja smakowa, która skradnie każde serce od pierwszego kęsa!

Pyszną przekąskę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Mini hot-dogi z tortilli

Pieczony camembert w cieście francuskim4-6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczony camembert w cieście francuskim
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na cieście francuskim stwórz okrąg z szynki prosciutto.
    Na cieście francuskim stwórz okrąg z szynki prosciutto.
  2. Na wierzchu ułóż camembert. Po czym rozprowadź dżem figowy i dodaj mozzarellę.
    Na wierzchu ułóż camembert. Po czym rozprowadź dżem figowy i dodaj mozzarellę.
  3. Dodaj na wierzch drugi ser camembert. Nie zapomnij również o miodzie, mozzarelli i posiekanych orzechach włoskich.
    Dodaj na wierzch drugi ser camembert. Nie zapomnij również o miodzie, mozzarelli i posiekanych orzechach włoskich.
  4. Zwiń plastry szynki do środka, aby przykryć powstałą wieżyczkę na środku.
    Zwiń plastry szynki do środka, aby przykryć powstałą wieżyczkę na środku.
  5. To samo zrób z ciastem francuskim.
    To samo zrób z ciastem francuskim.
  6. Rozprowadź na cieście francuskim roztrzepane jajko. Następnie zrób w centralnej części 4 nacięcia, po czym wstaw do Ovi i piecz przez 25 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Rozprowadź na cieście francuskim roztrzepane jajko. Następnie zrób w centralnej części 4 nacięcia, po czym wstaw do Ovi i piecz przez 25 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×