Pieczony chleb faszerowany papryką, wołowiną i serem

Masz ochotę na pyszną przekąskę, która nie jest zbyt skomplikowana? Uwielbiasz paprykę i wołowinę? Jeśli tak, mam coś specjalnie dla Ciebie. Pieczony chleb faszerowany papryką, wołowiną i serem. Po prostu palce lizać!
Składniki:
Porcje- 1 bochenek chleb
- 1/2 szt. cebula posiekana
- 2 szt. papryka dwa kolory
- 2 szczypty sól
- 2 szczypty pieprz
- 200 g wołowina
- 1 szczypta oregano
- 12 plastrów ser provalone
- pietruszka do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Na rozgrzanej patelni połącz ze sobą cebulkę oraz papryki, dopraw do smaku. Duś pod przykryciem przez 5 minut.
- Następnie dodaj na patelnię wołowinę i dopraw solą, pieprzem oraz oregano.
- Kiedy farsz będzie już gotowy, podziel bochenek chleba na pół i zrób w każdej części wgłębienie jak na zdjęciu poniżej. Następnie umieść w nich ser.
- Kolejną warstwę stanowić będzie wcześniej przygotowany farsz z wołowiny i papryk.
- I po raz kolejny na samej górze ułóż ser. Całość piecz w rozgrzanym do 175 stopni Celsjusza piekarniku przez 15 minut.
- Przed podaniem możesz udekorować zapiekany chlebek przy pomocy posiekanej pietruszki.
Komentarze