PrzepisPrzekąskiPieczony chleb faszerowany papryką, wołowiną i serem

Pieczony chleb faszerowany papryką, wołowiną i serem

Pieczony chleb faszerowany papryką, wołowiną i serem
Pyszności
04.08.2017 17:22, aktualizacja: 05.08.2017 08:27

Masz ochotę na pyszną przekąskę, która nie jest zbyt skomplikowana? Uwielbiasz paprykę i wołowinę? Jeśli tak, mam coś specjalnie dla Ciebie. Pieczony chleb faszerowany papryką, wołowiną i serem. Po prostu palce lizać!

Składniki:

  1. 1 bochenek chleb
  2. 1/2 szt. cebula posiekana
  3. 2 szt. papryka dwa kolory
  4. 2 szczypty sól
  5. 2 szczypty pieprz
  6. 200 g wołowina
  7. 1 szczypta oregano
  8. 12 plastrów ser provalone
  9. pietruszka do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni połącz ze sobą cebulkę oraz papryki, dopraw do smaku. Duś pod przykryciem przez 5 minut.

Papryki - Pyszności
Papryki - Pyszności

2. Następnie dodaj na patelnię wołowinę i dopraw solą, pieprzem oraz oregano.

Obraz

3. Kiedy farsz będzie już gotowy, podziel bochenek chleba na pół i zrób w każdej części wgłębienie jak na zdjęciu poniżej. Następnie umieść w nich ser.

Obraz

4. Kolejną warstwę stanowić będzie wcześniej przygotowany farsz z wołowiny i papryk.

Obraz

5. I po raz kolejny na samej górze ułóż ser. Całość piecz w rozgrzanym do 175 stopni Celsjusza piekarniku przez 15 minut.

Obraz

6. Przed podaniem możesz udekorować zapiekany chlebek przy pomocy posiekanej pietruszki.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także