Pieczony chleb faszerowany papryką, wołowiną i serem

Masz ochotę na pyszną przekąskę, która nie jest zbyt skomplikowana? Uwielbiasz paprykę i wołowinę? Jeśli tak, mam coś specjalnie dla Ciebie. Pieczony chleb faszerowany papryką, wołowiną i serem. Po prostu palce lizać!

Pieczony chleb faszerowany papryką, wołowiną i serem12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczony chleb faszerowany papryką, wołowiną i serem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni połącz ze sobą cebulkę oraz papryki, dopraw do smaku. Duś pod przykryciem przez 5 minut.
    Na rozgrzanej patelni połącz ze sobą cebulkę oraz papryki, dopraw do smaku. Duś pod przykryciem przez 5 minut.
  2. Następnie dodaj na patelnię wołowinę i dopraw solą, pieprzem oraz oregano.
    Następnie dodaj na patelnię wołowinę i dopraw solą, pieprzem oraz oregano.
  3. Kiedy farsz będzie już gotowy, podziel bochenek chleba na pół i zrób w każdej części wgłębienie jak na zdjęciu poniżej. Następnie umieść w nich ser.
    Kiedy farsz będzie już gotowy, podziel bochenek chleba na pół i zrób w każdej części wgłębienie jak na zdjęciu poniżej. Następnie umieść w nich ser.
  4. Kolejną warstwę stanowić będzie wcześniej przygotowany farsz z wołowiny i papryk.
    Kolejną warstwę stanowić będzie wcześniej przygotowany farsz z wołowiny i papryk.
  5. I po raz kolejny na samej górze ułóż ser. Całość piecz w rozgrzanym do 175 stopni Celsjusza piekarniku przez 15 minut.
    I po raz kolejny na samej górze ułóż ser. Całość piecz w rozgrzanym do 175 stopni Celsjusza piekarniku przez 15 minut.
  6. Przed podaniem możesz udekorować zapiekany chlebek przy pomocy posiekanej pietruszki.
    Przed podaniem możesz udekorować zapiekany chlebek przy pomocy posiekanej pietruszki.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×