Pieczony chleb faszerowany papryką, wołowiną i serem

Porcje
12
Porcje
12
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Na rozgrzanej patelni połącz ze sobą cebulkę oraz papryki, dopraw do smaku. Duś pod przykryciem przez 5 minut.
  2. Następnie dodaj na patelnię wołowinę i dopraw solą, pieprzem oraz oregano.
  3. Kiedy farsz będzie już gotowy, podziel bochenek chleba na pół i zrób w każdej części wgłębienie jak na zdjęciu poniżej. Następnie umieść w nich ser.
  4. Kolejną warstwę stanowić będzie wcześniej przygotowany farsz z wołowiny i papryk.
  5. I po raz kolejny na samej górze ułóż ser. Całość piecz w rozgrzanym do 175 stopni Celsjusza piekarniku przez 15 minut.
  6. Przed podaniem możesz udekorować zapiekany chlebek przy pomocy posiekanej pietruszki.