Faszerowany chleb

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pieczonego chleba faszerowanego sosem pomidorowym, mozzarellą, szynką parmeńską, bazylią, papryką i serem.
Składniki:
Porcje- 1 szt. chleb
- 1 szklanka sos pomidorowy
- 220 g mozzarella
- 170 g szynka parmeńska
- 1/2 szklanki świeża bazylia
- 1 szt. papryka pokrojona w kostkę
- 1 szklanka ser żółty starty
- 1 szklanka cheddar starty
- 8 plastrów pepperoni
- folia aluminiowa
Sposób przygotowania:
- Odkrój górę chleba i wydrąż jego środek.
- Układaj kolejno warstwami:
- sos pomidorowy
- ser mozzarella
- szynka parmeńska
- liście bazylii
- papryka
- sos pomidorowy
- starty ser żółty i starty ser cheddar
- Przykryj chleb odciętą wcześniej górą i zawiń go w folię aluminiową. Ugniataj chleb ciężkim przedmiotem przez 5 minut.
- Po 5 minutach ugniatania, zdejmij folię aluminiową i posyp chleb z wierzchu startym żółtym serem i ułóż na nim plastry pepperoni. Ułóż chleb na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 30 minut.
- Po 30 minutach wyjmij chleb z piekarnika i pokrój go na kawałki.
- Smacznego!
Komentarze