Faszerowany chleb

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pieczonego chleba faszerowanego sosem pomidorowym, mozzarellą, szynką parmeńską, bazylią, papryką i serem.

Faszerowany chleb
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Faszerowany chleb
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Odkrój górę chleba i wydrąż jego środek.
     Odkrój górę chleba i wydrąż jego środek.
  2. Układaj kolejno warstwami:
  3. sos pomidorowy
    sos pomidorowy
  4. ser mozzarella
    ser mozzarella
  5. szynka parmeńska
    szynka parmeńska
  6. liście bazylii
    liście bazylii
  7. papryka
    papryka
  8. sos pomidorowy
    sos pomidorowy
  9. starty ser żółty i starty ser cheddar
    starty ser żółty i starty ser cheddar
  10. Przykryj chleb odciętą wcześniej górą i zawiń go w folię aluminiową. Ugniataj chleb ciężkim przedmiotem przez 5 minut.
    Przykryj chleb odciętą wcześniej górą i zawiń go w folię aluminiową. Ugniataj chleb ciężkim przedmiotem przez 5 minut.
  11. Po 5 minutach ugniatania, zdejmij folię aluminiową i posyp chleb z wierzchu startym żółtym serem i ułóż na nim plastry pepperoni. Ułóż chleb na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 30 minut.
    Po 5 minutach ugniatania, zdejmij folię aluminiową i posyp chleb z wierzchu startym żółtym serem i ułóż na nim plastry pepperoni. Ułóż chleb na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 30 minut.
  12. Po 30 minutach wyjmij chleb z piekarnika i pokrój go na kawałki.
    Po 30 minutach wyjmij chleb z piekarnika i pokrój go na kawałki.
  13. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×