Pieczony kalafior – genialna przekąska na ciepło

pieczony kalafior

Pieczony kalafior to genialna przekąska na ciepło w fitowym wydaniu. Idealne pasuje do niej nasz pyszny sos na bazie miodu i sosu sojowego. Palce lizać!

Zobacz także: Zielony deser z chia

Pieczony kalafior-przekąska na ciepło20
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczony kalafior-przekąska na ciepło
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Panierka
Sos

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania panierki. W tym celu połącz w dużej misce: mąkę kokosową i mleko migdałowe. Do mieszanki dodaj również sól oraz pieprz.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania panierki. W tym celu połącz w dużej misce: mąkę kokosową i mleko migdałowe. Do mieszanki dodaj również sól oraz pieprz.
  2. Zanurz różyczki kalafiora w powstałej mieszance.
    Zanurz różyczki kalafiora w powstałej mieszance.
  3. Następnie umieść w formie do pieczenia, posyp sezamem i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Następnie umieść w formie do pieczenia, posyp sezamem i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie przygotuj sos. Połącz ze sobą: miód, sos sojowy, płatki chili, sos chili, sok z cytryny oraz czosnek.
    W międzyczasie przygotuj sos. Połącz ze sobą: miód, sos sojowy, płatki chili, sos chili, sok z cytryny oraz czosnek.
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×