Pieczony łosoś w towarzystwie kolorowych warzyw

Łosoś to jedna z moich ulubionych ryb. A kiedy serwuję ją w towarzystwie kolorowych warzyw, to już po prostu poezja. Jeśli również lubisz takie połączenia, koniecznie sprawdź co dziś dla Ciebie przygotowałam.

1 porcja

Kalorie 312g
Masa 356g
Białka 19g
Tłuszcze 19g
Węglowodany 14g

Pieczony łosoś w towarzystwie kolorowych warzyw4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczony łosoś w towarzystwie kolorowych warzyw
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na blaszce do pieczenia umieść pokrojone warzywa: cukinię, czerwoną cebulę oraz brokuł. Użyj odrobinę oliwy oraz dopraw solą i pieprzem. Piecz w rozgrzanym do 205 stopni Celsjusza piekarniku przez 8 minut.
    Na blaszce do pieczenia umieść pokrojone warzywa: cukinię, czerwoną cebulę oraz brokuł. Użyj odrobinę oliwy oraz dopraw solą i pieprzem. Piecz w rozgrzanym do 205 stopni Celsjusza piekarniku przez 8 minut.
  2. Zrób na blaszce miejsce dla łososia.
    Zrób na blaszce miejsce dla łososia.
  3. W miseczce przygotuj marynatę, na którą składają się: musztarda, oliwa z oliwek, czosnek, miód oraz sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj.
    W miseczce przygotuj marynatę, na którą składają się: musztarda, oliwa z oliwek, czosnek, miód oraz sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  4. Rozprowadź marynatę na łososiu po obu stronach. Dopraw pieprzem i solą.
    Rozprowadź marynatę na łososiu po obu stronach. Dopraw pieprzem i solą.
  5. Dodaj pomidorki koktajlowe. Delikatnie skropl je oliwą oraz czosnkiem. Ponownie umieść w piekarniku. Tym razem na 12 minut.
    Dodaj pomidorki koktajlowe. Delikatnie skropl je oliwą oraz czosnkiem. Ponownie umieść w piekarniku. Tym razem na 12 minut.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×