Wirtualna Polska

Pieczony pasztet wegański

Pieczony pasztet wegański

Pieczony pasztet wegański stanie się Twoim ulubionym. Wystarczy, że raz go skosztujesz, a od razu staniesz się jego ogromną fanką. Palce lizać!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Nasz pasztet przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips.

Zobacz także: Jajka faszerowane na 3 sposoby 

Pieczony pasztet wegański1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczony pasztet wegański
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. Aby przygotować nasz pasztet, połącz na rozgrzanej patelni z oliwą: pora, marchewkę, czosnek, ziele angielskie i liście laurowe.
    Aby przygotować nasz pasztet, połącz na rozgrzanej patelni z oliwą: pora, marchewkę, czosnek, ziele angielskie i liście laurowe.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Mieszankę z patelni wymieszaj z ugotowaną kaszą jaglaną. Następnie dodaj: oregano, słodką paprykę, sól, przecier pomidorowy oraz pieprz.
    Mieszankę z patelni wymieszaj z ugotowaną kaszą jaglaną. Następnie dodaj: oregano, słodką paprykę, sól, przecier pomidorowy oraz pieprz.
  3. Przy pomocy blendera ręcznego przygotuj mieszankę na pasztet.
    Przy pomocy blendera ręcznego przygotuj mieszankę na pasztet.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W formie do pieczenia rozprowadź masło i delikatnie oprósz boki bułką tartą. Następnie przełóż do środka wcześniej przygotowaną mieszankę i wstaw formę do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    W formie do pieczenia rozprowadź masło i delikatnie oprósz boki bułką tartą. Następnie przełóż do środka wcześniej przygotowaną mieszankę i wstaw formę do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×