PrzepisPrzekąskiPieczony pasztet wegański

Pieczony pasztet wegański

Pieczony pasztet wegański
Pyszności
01.03.2021 18:00, aktualizacja: 18.03.2021 11:03

Pieczony pasztet wegański stanie się Twoim ulubionym. Wystarczy, że raz go skosztujesz, a od razu staniesz się jego ogromną fanką. Palce lizać!

Nasz pasztet przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips.

Składniki:

  1. 200 g kasza jaglana
  2. 2-3 szt. marchewki
  3. 2 łyżki przecier pomidorowy
  4. 1 szt. por
  5. 2-3 ząbki czosnek
  6. 2 szt. liście laurowe
  7. 3-4 szt. ziele angielskie;
  8. 1 łyżka słodka papryka
  9. 1 łyżka sól
  10. 1 łyżeczka pieprz
  11. 3 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować nasz pasztet, połącz na rozgrzanej patelni z oliwą: pora, marchewkę, czosnek, ziele angielskie i liście laurowe.

Obraz

2. Mieszankę z patelni wymieszaj z ugotowaną kaszą jaglaną. Następnie dodaj: oregano, słodką paprykę, sól, przecier pomidorowy oraz pieprz.

Obraz

3. Przy pomocy blendera ręcznego przygotuj mieszankę na pasztet.

Obraz

4. W formie do pieczenia rozprowadź masło i delikatnie oprósz boki bułką tartą. Następnie przełóż do środka wcześniej przygotowaną mieszankę i wstaw formę do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także