×

Pieczony pasztet wegański

Pieczony pasztet wegański stanie się Twoim ulubionym. Wystarczy, że raz go skosztujesz, a od razu staniesz się jego ogromną fanką. Palce lizać!

Nasz pasztet przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips.

Zobacz także: Jajka faszerowane na 3 sposoby 

Pieczony pasztet wegański1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczony pasztet wegański
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. Aby przygotować nasz pasztet, połącz na rozgrzanej patelni z oliwą: pora, marchewkę, czosnek, ziele angielskie i liście laurowe.
    Aby przygotować nasz pasztet, połącz na rozgrzanej patelni z oliwą: pora, marchewkę, czosnek, ziele angielskie i liście laurowe.
  2. Mieszankę z patelni wymieszaj z ugotowaną kaszą jaglaną. Następnie dodaj: oregano, słodką paprykę, sól, przecier pomidorowy oraz pieprz.
    Mieszankę z patelni wymieszaj z ugotowaną kaszą jaglaną. Następnie dodaj: oregano, słodką paprykę, sól, przecier pomidorowy oraz pieprz.
  3. Przy pomocy blendera ręcznego przygotuj mieszankę na pasztet.
    Przy pomocy blendera ręcznego przygotuj mieszankę na pasztet.
  4. W formie do pieczenia rozprowadź masło i delikatnie oprósz boki bułką tartą. Następnie przełóż do środka wcześniej przygotowaną mieszankę i wstaw formę do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    W formie do pieczenia rozprowadź masło i delikatnie oprósz boki bułką tartą. Następnie przełóż do środka wcześniej przygotowaną mieszankę i wstaw formę do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

corstini cotto z pesto

Crostini cotto z pesto z rukoli

Crostini cotto z pesto z rukoli i nie potrzebujesz nic więcej, aby zaserwować swoim bliskim przepyszną kolację. Ślinka cieknie od samego patrzenia! Pesto z rukoli do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze ręcznym On the Go marki Philips. Zobacz także: Roladki z kurczaka z duszonym porem

wege kiełbasa na wielkanocny stół

Wege kiełbasa na wielkanocny stół

Wege kiełbasa na wielkanocny stół – i nie potrzebujesz nic więcej, aby zaskoczyć swoich bliskich pyszną ucztą. Ślinka cieknie od samego patrzenia! Naszą kiełbasę przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips. Zobacz także: Pesto koperkowe z zoodlowaną cukinią

wege pasta z ciecierzycy

Wege pasta z ciecierzycy

Wege pasta z ciecierzycy to nasza kolejna propozycja na wielkanocny stół. Możesz połączyć ją m.in. z ugotowanymi na twardo jajkami. Twoi bliscy będą zachwyceni. Naszą pastę przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips. Zobacz także: Jajka faszerowane na 3 sposoby  

tiramisu w nowej odsłonie

Tiramisu w nowej odsłonie

Tiramisu to chyba najbardziej znany deser na całym świecie. Nic więc dziwnego, że na przestrzeni lat powstało wiele wariacji na jego temat. My również postanowiliśmy zaszaleć i oto co nam wyszło 😍 W przygotowaniu deseru pomógł nam blender ręczny OnTheGo marki Philips. Zobacz także: Malinowy sernik na spodzie z herbatników

malinowy sernik na spodzie z herbatników

Malinowy sernik na spodzie z herbatników

Malinowy sernik na spodzie z herbatników to sprawdzony przepis na smaczny i prosty deser, któremu nie sposób odmówić. Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia ? Spód naszego sernika przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego OnTheGo Philips. Zobacz także: Sernik ombre z borówkami na zimno

pietruszkowe risotto z kruszonką podane w pieczarkach

Pietruszkowe risotto z kruszonką podane w pieczarkach

Pietruszkowe risotto z kruszonką podane w pieczarkach to pomysł na niezwykłe danie, które z pewnością zachwyci Twoich gości. Tego nie możesz przegapić 😉 Pyszne pieczarki z pieczarkowym risotto przygotowaliśmy w OVI SMART marki Philips. Zobacz także: Zapiekane bułki z serem i boczkiem

zamknij