Pieczony schab po meksykańsku

Pieczony schab podamy dziś w zupełnie innej wersji. Będzie po meksykańsku, ale to nie koniec dobrych wiadomości. To pyszne danie przygotujesz w jednym naczyniu! Takie receptury lubimy najbardziej, a Ty?
Zobacz także: Bagietka z piekarnika z dodatkami
Składniki:
PorcjeMięso
- 5-6 szt. schab plastry
- 1 łyżka słodka papryka
- 1 łyżka kmin rzymski mielony
- 1/2 łyżeczki papryka ostra
- 1/2 łyżeczki sól
- 1,5 łyżki oliwa z oliwek
Ryż
- 200 g ryż basmati
- 1 szt. papryka czerwona
- 3 szt. zielona papryczka chili
- 1 szt. cebula
- 200 g czerwona fasola
- 300 g passata pomidorowa
- 300 ml bulion drobiowy
- 2 łyżki olej
Sposób przygotowania:
- Podziel schab na mniejsze kawałki. Następnie polej mięso oliwą z oliwek i dopraw do smaku: słodką i ostrą papryką, kminem rzymskim oraz solą.
- W naczyniu żaroodpornym umieść ryż, czerwoną paprykę, zielone papryczki chili, czerwoną fasolę i cebulę.
- Nie zapomnij dodać również wcześniej przygotowanego schabu, passaty pomidorowej, bulionu drobiowego i oleju. Dokładnie wymieszaj.
- Przykryj i wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze