Pieczony schab po meksykańsku

schab po meksykańsku

Pieczony schab podamy dziś w zupełnie innej wersji. Będzie po meksykańsku, ale to nie koniec dobrych wiadomości. To pyszne danie przygotujesz w jednym naczyniu! Takie receptury lubimy najbardziej, a Ty?

Zobacz także: Bagietka z piekarnika z dodatkami

Schab po meksykańsku4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Schab po meksykańsku
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Mięso

Sposób przygotowania:

  1. Podziel schab na mniejsze kawałki. Następnie polej mięso oliwą z oliwek i dopraw do smaku: słodką i ostrą papryką, kminem rzymskim oraz solą.
    Podziel schab na mniejsze kawałki. Następnie polej mięso oliwą z oliwek i dopraw do smaku: słodką i ostrą papryką, kminem rzymskim oraz solą.
  2. W naczyniu żaroodpornym umieść ryż, czerwoną paprykę, zielone papryczki chili, czerwoną fasolę i cebulę.
    W naczyniu żaroodpornym umieść ryż, czerwoną paprykę, zielone papryczki chili, czerwoną fasolę i cebulę.
  3. Nie zapomnij dodać również wcześniej przygotowanego schabu, passaty pomidorowej, bulionu drobiowego i oleju. Dokładnie wymieszaj.
    Nie zapomnij dodać również wcześniej przygotowanego schabu, passaty pomidorowej, bulionu drobiowego i oleju. Dokładnie wymieszaj.
  4. Przykryj i wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Przykryj i wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×