Pieczony schab z ziemniakami

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Marynata
Ziemniaki
Miks z majonezem
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od zamarynowania schabu. W tym celu połącz z mięsem: oliwę z oliwek, majeranek, słodką paprykę, sól, pieprz, czosnek oraz cebulę granulowaną.
  2. Teraz przygotuj ziemniaki w robocie kuchennym.
  3. Następnie połącz je z: oliwą z oliwek, pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi, cebulą i czosnkiem granulowanym.
  4. Na koniec przygotuj miks z majonezem. Wymieszaj ze sobą: majonez, jogurt naturalny i żółty ser.
  5. Teraz umieść zamarynowany schab w formie do pieczenia. Dodaj część miksu z majonezem, ziemniaczaną mieszankę i ponownie miks z majonezem. Tak przygotowane danie wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!