Pierogi orkiszowe

Pierogi w wersji fit? Oczywiście, że jest to możliwe. Nie wierzycie? Zapoznajcie się z naszym przepisem. Pychotka! ??❤️
Składniki:
PorcjeCiasto na pierogi
- 1,5 szkl mąka orkiszowa
- 1/3-1/2 szkl ciepła woda
- 2-3 łyżeczki suszone pomidory
- 1-2 łyżeczka sól
Farsz
- 250 g ugotowane ziemniaki
- 220 g chudy twaróg
- 1 szt cebula
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 garść bazylia posiekana
Sposób przygotowania:
- Tym razem zaczynamy od przygotowania farszu. W tym celu na patelni podsmaż ze sobą cebulę oraz bazylię.
- Ugotowane ziemniaki i chudy twaróg przeciśnij przez praskę.
- Jako kolejne składniki dodaj podsmażoną cebulę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Czas na przygotowanie ciasta. Tym razem połącz ze sobą mąkę orkiszową, suszone pomidory, sól oraz ciepłą wodę. Zagnieć na ciasto
- Z powstałego ciasta wytnij kółka. Następnie umieść na nich farsz i stwórz z nich pierogi.
- Ugotuj je w gorącej wodzie, dodaj do niej trochę oleju roślinnego. Przed podaniem, polej oliwą z oliwek. Smacznego!
Komentarze