Wirtualna Polska

Pierogi ruskie domowej roboty

pierogi ruskie domowej roboty

Ten przepis sprawdzi się w każdym domu. Pierogi ruskie, bo o nich mowa, to „must have” w każdej polskiej kuchni. Po prostu nie ma innej opcji ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

To kolejny przepis z serii ➡️ #pysznościodpodstaw

Zobacz także: Domowy majonez – tego nie możesz przegapić!

Pierogi ruskie domowej roboty40
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pierogi ruskie domowej roboty
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Ciasto na pierogi
Farsz
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Na masełku podsmaż cebulę.
    Na masełku podsmaż cebulę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W dużym garnku połącz ugotowane ziemniaki i ser.
    W dużym garnku połącz ugotowane ziemniaki i ser.
  3. Następnie dodaj: podsmażoną cebulkę, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie dodaj: podsmażoną cebulkę, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Czas na ciasto. W tym celu połącz: przesianą mąkę, gorącą wodę, olej i sól.
    Czas na ciasto. W tym celu połącz: przesianą mąkę, gorącą wodę, olej i sól.
  5. Stwórz ciasto i daj mu odpocząć przez 10-15 minut.
    Stwórz ciasto i daj mu odpocząć przez 10-15 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Podziel ciasto na kilka części. Rozwałkuj i wytnij kółka.
    Podziel ciasto na kilka części. Rozwałkuj i wytnij kółka.
  7. Nafaszeruj każdy kawałek ciasta i stwórz pierogi. Gotuj w gorącej i osolonej wodzie ok. 2 minut, od momentu wypłynięcia pierogów na wierzch.
    Nafaszeruj każdy kawałek ciasta i stwórz pierogi. Gotuj w gorącej i osolonej wodzie ok. 2 minut, od momentu wypłynięcia pierogów na wierzch.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. I gotowe!
    I gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×