×

Pierogi ruskie domowej roboty

Ten przepis sprawdzi się w każdym domu. Pierogi ruskie, bo o nich mowa, to „must have” w każdej polskiej kuchni. Po prostu nie ma innej opcji ?

To kolejny przepis z serii ➡️ #pysznościodpodstaw

Zobacz także: Domowy majonez – tego nie możesz przegapić!

Pierogi ruskie domowej roboty40
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pierogi ruskie domowej roboty
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Ciasto na pierogi
Farsz

Sposób przygotowania:

  1. Na masełku podsmaż cebulę.
    Na masełku podsmaż cebulę.
  2. W dużym garnku połącz ugotowane ziemniaki i ser.
    W dużym garnku połącz ugotowane ziemniaki i ser.
  3. Następnie dodaj: podsmażoną cebulkę, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie dodaj: podsmażoną cebulkę, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
  4. Czas na ciasto. W tym celu połącz: przesianą mąkę, gorącą wodę, olej i sól.
    Czas na ciasto. W tym celu połącz: przesianą mąkę, gorącą wodę, olej i sól.
  5. Stwórz ciasto i daj mu odpocząć przez 10-15 minut.
    Stwórz ciasto i daj mu odpocząć przez 10-15 minut.
  6. Podziel ciasto na kilka części. Rozwałkuj i wytnij kółka.
    Podziel ciasto na kilka części. Rozwałkuj i wytnij kółka.
  7. Nafaszeruj każdy kawałek ciasta i stwórz pierogi. Gotuj w gorącej i osolonej wodzie ok. 2 minut, od momentu wypłynięcia pierogów na wierzch.
    Nafaszeruj każdy kawałek ciasta i stwórz pierogi. Gotuj w gorącej i osolonej wodzie ok. 2 minut, od momentu wypłynięcia pierogów na wierzch.
  8. I gotowe!
    I gotowe!
 

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

Wybrane dla Ciebie

Kultowy przepis na pierogi ruskie siostry Anastazji. Już nigdy nie zrobisz ich inaczej!

Pierogi ruskie to coś, co kochają chyba wszyscy. Nie każdy jednak potrafi je przygotować. Mamy dla Ciebie kultowy przepis siostry Anastazji. Przepisy siostry Anastazji są już naprawdę kultowe Chyba każdy kojarzy książki z przepisami, które znajdzie się praktycznie w każdym okienku na poczcie. Siostra Anastazja wydała już ich 17! Od ciast, przez mięsa, po pierogi […]

zamknij