Pierogi z grzybami

Uwielbiacie pierogi? Jeśli tak, mamy dla Was coś wyjątkowego ❤️ Pierogom w takim wydaniu nie odmówi największy twardziel ?

Pierogi z grzybami20
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pierogi z grzybami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje sztuk
Ciasto
Farsz

Sposób przygotowania:

  1. W małej miseczce połącz ze sobą mąkę, cukier, 4 łyżki ciepłego mleka oraz drożdże instant. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut.
    W małej miseczce połącz ze sobą mąkę, cukier, 4 łyżki ciepłego mleka oraz drożdże instant. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 15 minut.
  2. Do dużej miski przesyp mąkę. Następie dodaj przygotowane ziemniaki, rozczyn, sól, resztę mleka i roztopione masło.
    Do dużej miski przesyp mąkę. Następie dodaj przygotowane ziemniaki, rozczyn, sól, resztę mleka i roztopione masło.
  3. Ze wszystkich składników stwórz ciasto (jak na zdjęciu poniżej). I odstaw pod przykryciem na ok. 45 minut.
    Ze wszystkich składników stwórz ciasto (jak na zdjęciu poniżej). I odstaw pod przykryciem na ok. 45 minut.
  4. Na rozgrzanej patelni podsmaż ze sobą cebulę, podgrzybki, sól, pieprz i natkę pietruszki.
    Na rozgrzanej patelni podsmaż ze sobą cebulę, podgrzybki, sól, pieprz i natkę pietruszki.
  5. Teraz rozwałkuj ciasto drożdżowe i wytnij z niego koła. Następnie umieść na każdym kawałku przygotowany farsz. Ulep pierogi i smaż je na rozgrzanym oleju.
    Teraz rozwałkuj ciasto drożdżowe i wytnij z niego koła. Następnie umieść na każdym kawałku przygotowany farsz. Ulep pierogi i smaż je na rozgrzanym oleju.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×