Pierogi z tuńczykiem

Pierogi z tuńczykiem totalnie zawróciły nam w głowach! Z Tobą będzie podobnie. Wystarczy jeden kęs, aby zakochać się w nich bez pamięci ❤️
W przygotowaniu farszu z tuńczykiem pomógł nam robot kuchenny marki Philips.
Zobacz także: Pierś z kurczaka pod batatowym puree
Składniki:
Porcje szt.Farsz
- 40 g masło
- 1 szt. cebula
- 1 szt. czerwona papryka
- 300 g tuńczyk w sosie własnym odsączony
- 200 g ser feta
- 1/2 łyżeczki pieprz
Ciasto
- 500 g mąka wrocławska typ 500
- 1 łyżka olej roślinny
- 1 łyżeczka sól
- 280 ml gorąca woda
Sposób przygotowania:
- Na rozgrzanej patelni połącz cebulę i czerwoną paprykę.
- W robocie kuchennym zmiksuj ze sobą: fetę, tuńczyka w sosie własnym, mieszankę z patelni oraz pieprz.
- Przygotuj ciasto na pierogi, po czym je rozwałkuj i wytnij kółka.
- Umieść trochę farszu na każdym elemencie i zlep na pierogi. Następnie gotuj przez kilka minut we wrzącej wodzie.
- I gotowe!
Komentarze