PrzepisPierogi z tuńczykiem

Pierogi z tuńczykiem

Pierogi z tuńczykiem
Pyszności
20.03.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 16:04

Pierogi z tuńczykiem totalnie zawróciły nam w głowach! Z Tobą będzie podobnie. Wystarczy jeden kęs, aby zakochać się w nich bez pamięci ❤️

W przygotowaniu farszu z tuńczykiem pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

Farsz

  1. 40 g masło
  2. 1 szt. cebula
  3. 1 szt. czerwona papryka
  4. 300 g tuńczyk w sosie własnym odsączony
  5. 200 g ser feta
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Ciasto

  1. 500 g mąka wrocławska typ 500
  2. 1 łyżka olej roślinny
  3. 1 łyżeczka sól
  4. 280 ml gorąca woda

Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni połącz cebulę i czerwoną paprykę.

Obraz

2. W robocie kuchennym zmiksuj ze sobą: fetę, tuńczyka w sosie własnym, mieszankę z patelni oraz pieprz.

Obraz

3. Przygotuj ciasto na pierogi, po czym je rozwałkuj i wytnij kółka.

Ciasto na pierogi - Pyszności
Ciasto na pierogi - Pyszności

4. Umieść trochę farszu na każdym elemencie i zlep na pierogi. Następnie gotuj przez kilka minut we wrzącej wodzie.

Pierogi - Pyszności
Pierogi - Pyszności

5. I gotowe!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także