Pierogi z tuńczykiem
Dania
Kolacja
,
Obiad
Porcje
40
szt.
Porcje
40
szt.
Składniki
Farsz
40
g
masło
1
szt.
cebula
1
szt.
czerwona papryka
300
g
tuńczyk w sosie własnym
odsączony
200
g
ser feta
1/2
łyżeczki
pieprz
Ciasto
500
g
mąka wrocławska
typ 500
1
łyżka
olej roślinny
1
łyżeczka
sól
280
ml
gorąca woda
Sposób przygotowania
Na rozgrzanej patelni połącz cebulę i czerwoną paprykę.
W robocie kuchennym zmiksuj ze sobą: fetę, tuńczyka w sosie własnym, mieszankę z patelni oraz pieprz.
Przygotuj ciasto na pierogi, po czym je rozwałkuj i wytnij kółka.
Umieść trochę farszu na każdym elemencie i zlep na pierogi. Następnie gotuj przez kilka minut we wrzącej wodzie.
I gotowe!