Pierogowa lasagne

Porcje
9
Porcje
9
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Na patelni podsmaż najpierw boczek, a potem cebulę. Odstaw na bok.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W dużej misce połącz ze sobą ser, ziemniaki, pieprz, sól oraz gałkę muszkatołową.
  3. Następnie dodaj wcześniej przygotowany boczek i cebulę. Dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Powstały farsz rozprowadź na dnie naczynia. Po czym posyp mozzarellą.
  5. Następnie ułóż plastry lasagne. I od początku farsz, mozzarella, makaron. Kiedy ułożysz klika warstw, wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 C na 30 minut lub do zrumienienia się wierzchu.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. I to wszystko ?