Zapiekane pierożki z mięsem mielonym i żółtym serem

W tym artykule chciałabym pokazać ci przepis na danie, które w ostatnim czasie wywarło na mnie bardzo duże wrażenie. Będą to zapiekane pierożki z mięsem mielonym i żółtym serem.

Są bardzo smaczne, a do tego wyglądają po prostu wspaniale!

Przepis znajdziesz poniżej.

Zapiekane pierożki z mięsem mielonym i żółtym serem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekane pierożki z mięsem mielonym i żółtym serem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na początku zajmiemy się przygotowaniem ciasta. W tym celu przygotuj rozczyn dodając do ciepłego, ale nie gorącego mleka, następujące składniki: drożdze, 2 żółtka, jedno jajko, szczyptę soli i łyżkę cukru. Do rozczynu dodawać stopniowo mąkę i w ostatniej fazie dodajemy roztopione masło, Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią cebulę i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj mięso z indyka i przypraw je solą i pieprzem. Za pomocą drewnianej łopatki rozdrobnij mięso na malutkie kawałeczki. Smaż tak długo, aż mięso będzie dosmażone. Następnie zdejmij patelnię
    Na początku zajmiemy się przygotowaniem ciasta. W tym celu przygotuj rozczyn dodając do ciepłego, ale nie gorącego mleka, następujące składniki: drożdze, 2 żółtka, jedno jajko, szczyptę soli i łyżkę cukru. Do rozczynu dodawać stopniowo mąkę i w ostatniej fazie dodajemy roztopione masło, Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią cebulę i czosnek. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj mięso z indyka i przypraw je solą i pieprzem. Za pomocą drewnianej łopatki rozdrobnij mięso na malutkie kawałeczki. Smaż tak długo, aż mięso będzie dosmażone. Następnie zdejmij patelnię
  2. Za pomocą szklanki powycinaj z ciasta okręgi. Do każdego okręgu nałóż po jednej czubatej łyżce farszu oraz po około łyżeczce startego żółtego sera.
    Za pomocą szklanki powycinaj z ciasta okręgi. Do każdego okręgu nałóż po jednej czubatej łyżce farszu oraz po około łyżeczce startego żółtego sera.
  3. Zawiń ciasto tak, jak na poniższym zdjęciu:
    Zawiń ciasto tak, jak na poniższym zdjęciu:
  4. Ułóż pierożki na okrągłej blaszce, a następnie włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 25 minut.
    Ułóż pierożki na okrągłej blaszce, a następnie włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 25 minut.
  5. Po 25 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×