Kategorie DaniaKolacjeKurczakPrzepisy

Pierś z kurczaka pod batatowym puree

Pierś z kurczaka pod batatowym puree to idealna kombinacja smaków. Co więcej, przygotowanie tego dania jest bajecznie proste. Czego chcieć więcej?

W zrobieniu pysznego puree pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Zobacz także: Filet z kurczaka á la hasselback

Pierś z kurczaka pod batatowym puree4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pierś z kurczaka pod batatowym puree
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania kurczaka w marynacie. W tym celu połącz: kawałki kurczaka, sok i skórkę z pomarańczy,
    Cały proces rozpocznij od przygotowania kurczaka w marynacie. W tym celu połącz: kawałki kurczaka, sok i skórkę z pomarańczy,
  2. .. czosnek, sól, pieprz i chili. Dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę do lodówki.
    .. czosnek, sól, pieprz i chili. Dokładnie wymieszaj i odstaw na godzinę do lodówki.
  3. W robocie kuchennym przygotuj puree z batatów. Połącz: ugotowane bataty, masło, śmietankę, sól, pieprz i słodką paprykę.
    W robocie kuchennym przygotuj puree z batatów. Połącz: ugotowane bataty, masło, śmietankę, sól, pieprz i słodką paprykę.
  4. Na dnie formy do pieczenia ułóż kurczaka w marynacie. Na wierzchu rozprowadź batatową mieszankę.
    Na dnie formy do pieczenia ułóż kurczaka w marynacie. Na wierzchu rozprowadź batatową mieszankę.
  5. Wstaw formę do pieczenia na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wstaw formę do pieczenia na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Po wyjęciu z piekarnika, udekoruj zapiekankę przy pomocy pietruszki. Smacznego!
    Po wyjęciu z piekarnika, udekoruj zapiekankę przy pomocy pietruszki. Smacznego!
Pierś z kurczaka pod batatowym puree

Kurczak i bataty to idealny duet obiadowy 😉 Zresztą sami się przekonajcie 👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/291675

Opublikowany przez Pyszności Wtorek, 17 marca 2020